Ny Leica kun til sort/hvid

Leica har præsenteret et kamera, der henvender sig til den klassiske fotojournalist: Leica M Monochrom, der kun er verdens første full-frame digitalkamera, der kun kan fotografere i sort/hvid.

billede
Forstør

I første omgang lyder det som en aprilsnar, men den er god nok: Det nye kamera fra Leica kan udelukkende fotografere i sort/hvid.

Der er dog en mening med galskaben: Faktisk fotograferer alle digitalkameraer i sort/hvid, men via forskellige farvefiltre genskaber man farveinformationerne. Men prisen er reduktion af følsomhed og opløsning og øget støj.

Sensoren i Leica M Monochrom går den direkte vej. Den er på 18 megapixel ligesom i Leica M9, men skulle have en højere detailrigdom, højere følsomhed og mindre støj.

Indtil videre må det komme an på en prøve - f.eks. kunne en sammenligning af Leica M9 og Leica M Monochrom være oplagt.

L · Camera Blog har en oversigt over kameraet med enkelte billedeksempler. Det samme har DPReview.

Oprettet 11-5-2012 09:25

Anders Birch

www.andersbirch.com

John Olsen