Sort tape fixer Canon-fejl

Et stykke sort tape var tilsyneladende det eneste, der skulle til for at fixe en fejl i Canon EOS 5D Mark III. Til gengæld er der nu klager fra Nikon-brugere over fejl i D4 og D800.

At dømme efter skriverier på diverse hjemmesider, så er Canon EOS 5D Mark III nu tilbage i butikkerne. Teknikerne har rettet en fejl, der under visse omstændigheder kunne give fejleksponerede billeder.

Fejlen, der gik under under navnet 'LCD-leak', indebar, at lys fra LCD-panelet på af kameraet snød lysmåleren.

Og fejlrettelsen består såmænd blot af et stykke sort tape! Det har folkene bag hjemmesiden LensRentals.com afsløret.

Til gengæld håber Canon-brugere nu på en firmware-opdatering, der skal løse et irritationsproblem i form af sorte AF-punkter, der fremkommer ved brug i AI Servo.

Fejl i Nikon D4 og D800
Men Canon er ikke den eneste kameraproducent, der lider under fejl i deres portefølje.

Ejere af Nikon D4 og D800 har klaget over, at deres nyindkøbte kameraer i visse situationer 'låser' og kun kan vækkes til live ved at genindsætte batteriet. Nikon har erkendt fejlen og fremkommet med en midlertidig løsning.

Ejere af Nikon D800 har desuden klaget over, at søgeren er uskarp, hvilket IKKE skyldes fejlindstilling af dioptrien. Nikon har erkendt fejlen.

Oprettet 7-5-2012 08:09

Per Houby

www.perhouby.dk

Rune Backs

Freelance fotograf. portrætter og reportage.

www.runebacks.dk

Gregers Kirdorf