Nikon-reklame optaget med Canon-kamera

En officiel reklame for Nikon D800 fra Bangkok indeholder klip, der er optaget med et Canon EOS 5D Mark II.

Den ny Nikon D800 er uden tvivl et fantastisk kamera, men Nikon i Bangkok har åbenbart brugt klip optaget med Canon EOS 5D Mark II ved den officielle præsentation af kameraet i Thailand.

Og man har ikke engang spurgt fotograferne om lov til at låne klippene!

En af de fotografer, der har videoklip med i Nikon-præsentationen, er den norske naturfotograf Terje Sørgjerd, der for nogle år siden opnåede stor berømmelse på nettet, da han offentliggjorde sin video The Mountain optaget med et Canon EOS 5D Mark II.

Faktisk er Canon en af Terje Sørgjerds sponsorer. Det skriver The Hardware Zone.

Her er Terje Sørgerds video (spol frem til 2:11):

og her er Nikon D800-videoen fra Bangkok (spol frem til 0:19):

Indledningen til Nikon-videoen er fra en Intel-produceret film om fotografen Scott Schumann, der også skyder med Canon. Prøv f.eks. at spol frem til 0:30 i nedenstående video og sammenlign med indledningen af Bangkok-reklamen:

Der er også brugt andre klip fra Scott Schumann-videoen (2:30).

Snowboard-sekvenserne omkring 0:58 skulle angiveligt være fre 'Art of Flight (2:46)', der også skyder med Canon-kameraer.

Endvidere indgår der stillfotos i videoen, bl.a. et billede på 0.58. Det er taget af den belgiske kunstner, Ben Heine, der ifølge hans egen hjemmeside anvender et Canon EOS 5d Mark II.

Enkelte stiller spørgsmål ved ægtheden af video-reklamen. De mener ikke, at Nikon kunne finde på at lave sådan en reklame. Men den er desværre god nok: På hardwarezone.com kan man se en 14 minutters video fra hele præsentationen i Bangkok inklusiv video-reklamen.

Officiel undskyldning

Men Nikon har efterfølgende betalt Terje Sørgjerd hans normale honorar x 2 og han vil modtage en officiel undskyldning fra Nikon, når han vender hjem fra en opgave i det vestlige Australien.

Videoen er ifølge Youtube-kommentarer lavet for Nikon Thailand af et eksternt firma og sagen gået helt til tops i Nikons hovedkvarter i Japan.

Det bekræfter Nikons chef i Norge, Bjørn Mangset, over for [REF:http://www.dagbladet.no/2012/03/03/nyheter/kamera/nikon/canon/tabbe/20515443/|Dagbladet.no}

"Det er alvorligt, det her. Det må ikke ske. Vi er meget opmærksomme på, at det er Nikon-fotografer, der skal bruges hele vejen", siger han.

Oprettet 4-3-2012 19:17 · Sidst ændret 4-3-2012 19:18

Ditte Valente

www.dittevalente.dk

Mike Kollöffel