Dødsfald:

Steve Jobs

Apples grundlægger, Steve Jobs, er død, 56 år gammel. Det meddeles på selskabets hjemmeside.

Screenshot af Apples hjemmeside. Foto: Apple
ForstørScreenshot af Apples hjemmeside. Foto: Apple

Enhver, der har været til større mediebegivenheder eller konferencer, hvor mange fotografer er til stede, har ikke kunnet undgå at bemærke dominansen af Apple-produkter på bordene og i hænderne på fotograferne.

For mange fotografer er deres bærbare Mac deres kæreste eje, næst efter deres foretrukne kamera, og Apples iPhone det naturlige valg af mobiltelefon. Og sandsynligvis har de også en iPad eller to.

Apples succes, ikke mindst inden for den grafiske branche, skyldes i stor udstrækning en mand: Steve Jobs.

Han stiftede selskabet sammen med Steve Wozniak i 1976, blot 21 år gammel. I en årrække kæmpede han med en kræftsygdom, og var sygemeldt flere gange. I april 2009 fik han transplanteret en ny lever.

Den 25. august i år valgte han at træde tilbage som øverste chef for Apple, og blev i stedet bestyrelsesformand. I sit afskedsbrev skrev han, at han ikke længere var i stand til løfte opgaven som topchef for firmaet.

Firmaets hjemmeside er i anledning af dødsfaldet ændret til et sort/hvid foto af Steve Jobs.

"Apple har mistet et visionært og kreativt geni, og verden har mistet et fantastisk menneske", står der at læse på hjemmesiden.

Oprettet 6-10-2011 04:46

Rune Backs

Freelance fotograf. portrætter og reportage.

www.runebacks.dk

Casper Christoffersen

www.casperchristoffersen.com

Uffe Weng