Årets Tv-fotograf - Nyheder

Det blev to tv-fotografer fra TV2, der blev hædret i kategorien Årets Tv-fotograf - nyheder.

Med over 90 mio. kr. på højkant til den heldige vinder er østjyderne gået amok i at købe Lotto-kuponer. Foto: Jesper Sterum Foto: Jesper Sterum
ForstørMed over 90 mio. kr. på højkant til den heldige vinder er østjyderne gået amok i at købe Lotto-kuponer. Foto: Jesper Sterum

Jesper Sterum vinder for et gennemtænkt og velproduceret indslag om lottofeber i en ganske almindelig dansk provinsby.

Den store fortælling om liv og skæbne ligger gemt i den lille fortælling om en række danskeres forhold til at spille lotto i en uge, hvor der er en særlig stor gevinst til den meget heldige.

Historien bevæger sig rundt i byen, og hver gang tænker fotografen over sin position og kameraindstillingen, så billederne bliver lige så varierede og velkomponerede som selve indslaget.

Den er med andre ord: godt visuelt tænkt og emmer af overskud.

2. pris

Der er hædrende omtale fra dommerne til Rasmus Nielsens Libyen dækning, der faktisk består af to segmenter hhv. fra starten og fra slutningen af krigen.

Det er godt håndværk og klassisk krigsreportage, hvor de er, hvor de skal være.

Men det er også en nyhedsreportage af en art, man sjældent ser, hvor der er plads til dagligdagen midt i krigen og med et meget fint nærvær i billederne.

Oprettet 2-3-2012 13:51

Kenneth Lund

www.KennethLund.dk

Sisse Stroyer