Arktiske isbjørne var fra Holland

BBC's serie om de koldeste steder på kloden beskyldes for snyd.

DR har i november og december vist BBC's serie 'Den frosne planet' om de koldeste steder på jorden. Filmholdet har bl.a. filmet isbjørne under ekstreme forhold i Arktis.

Men en scene med en kuld isbjørneunger, der sammen med deres mor, er gravet ned under is og sne, er imidlertid optaget i en dyrepark i Holland.

En talsmand fra BBC undskylder sig med, at det er 'normal praksis' i naturfilm.

"Præcis denne scene ville være umulig at filme i naturen", siger talsmanden i følge kpn.dk.

”Det vil være fuldkommen umuligt, og det ville heller ikke være rigtigt at forstyrre isbjørnene ved at komme så tæt på,” tilføjer Kathryn Jeffs, der er producer på serien.

BBC kritiseres nu for ikke at gøre seerne opmærksomme på, at optagelserne af isbjørnemor med unger ikke er optaget et af de koldeste steder på jorden, men bare i Holland.

Efter hvert afsnit følger et ti-minutters program om, hvordan det konkrete afsnit er lavet. Men her fortæller BBC heller ikke tv-seerne om optagelserne i Holland.

Oprettet 12-12-2011 21:02 · Sidst ændret 12-12-2011 21:19

Arktiske isbjørne var fra Holland
Jakob Carlsen: Det var faktisk min første tanke da jeg så isbjørnescenen fra dens "hule". De havde nemlig savsmuld i pelsen, hvilket vist ikke er så almindeligt forekommende i Grønland. Hilsen Jakob
17. december 2011 12:48
Arktiske isbjørne var fra Holland
Jens Tønnesen: Flere ‘falske’ scener i BBC-naturserie: http://kpn.dk/film/article2639650.ece hilsen Jens
17. december 2011 09:10

Anastazia Anjo Jørgensen

85.000 billeder online i alle genre

www.anjofoto.dk

Jonas Pryner Andersen

jonaspryner.com

Nils Lund Pedersen

Reportage, presse, feature, portræt.

www.nilslund.dk

Uffe Frandsen

Fotojournalist DJ

www.uffefrandsen.com

Helene Bagger

www.baggerfoto.dk

Michael Daugaard

Reportage. Portræt. Udland

www.michaeldaugaard.dk

Casper Balslev Sørensen

www.casperbalslev.com

Jens Bach

Allround presse-og reportagefotograf. Portræt,...

www.jensbach.net

Søren Holm

Reportage, Børn & unge, portræt, PR

www.chili.dk

Jonathan Bjerg Møller

www.jbmfoto.com

Ulrik Pedersen

Fotojournalist i grænselandet

www.ulrikpedersen.dk

Christian Brandt

christianbrandt.com

Anette Sønderby Madsen

www.anettesonderby.dk

Alex Tran

Reportage, portræt, feature, fag-ugeblade.

www.alextran.dk

Jacob Ehrbahn

greatphotojournalism.com
380 medlemmer af Pressefotografforbundet har egen hjemmeside. Besøg medlemmernes hjemmesider her:Hjemmesider