Web-tv er kommet for at blive

Video på nettet er de unges medie, men de ældre generationer er ved komme godt med. Det var en af konklusionerne på en et dages konference om web-tv.

UPDATE havde samlet 160 mediefolk til en stort anlagt konference om web-tv på Syddansk Universitet i Odense.

Første mand på podiet var Kasper Tøstesen, der er 'executive producer' i MSN Danmark - en portal ejet af Microsoft. Han slog fast, at tv/video på nettet er den hurtigst voksende indholdskategori på nettet.

Det er i høj grad de 15-24-årige, der ser video på nettet, men væksten sker faktisk i de ældre generationer. Og det er faktisk interessant, for gruppen af folk på 35 og opefter er meget større og langt mere interessant rent annoncemæssigt.

Og det vil blive annoncerne der kommer til at betale gildet: Kun 5% af netbrugere er villige til at betale for indhold på nettet og 94% vil hellere have annoncer.

Et andet enormt vækstområde er tv på mobiltelefoner. Her er revolutionen ikke startet endnu, men den kommer, forudså Kasper Tøstesen.

"Jeg er ikke i tvivl om, at om et år, så holder vi en konference om video på mobile enheder", sagde han.

Oprettet 4-4-2008 22:02 · Sidst ændret 4-4-2008 22:24

Marie Hald

www.mariehald.dk

Nicolai Brix

www.WeLoveStories.dk

Nana Reimers

Portræt, reportage, illustration

www.nanareimers.dk

Lars Holm

www.larsholm.dk

Kurt Hardi Gadeberg

www.sydfynsavisen.dk

Asger Ladefoged

www.asgerladefoged.dk

Lene K Ishøy

www.lene-k.dk

Peter Hauerbach

Presse, reportage, rejse- og undervandsfotografering.

www.globalpresse.dk

Mikkel Østergaard

www.mikkelostergaard.dk

Thomas Sjørup