Når fotochefen savner billeder

Politiken går National Geographic i bedene med en forside helt uden billeder.

Poltikens forside fra 21. september 2005.

Politiken har været temmelig uheldige med deres billedvalg for nylig. Et billede af en brændende soldat på vej ud af en kampvogn i Irak fik mange læsere til at klage. Og én abonnent opsagde sin avis i vrede.

Også et billede af en person i silhuet, der betragter en tv-skærm med kopulerende kroppe, bragt på avisens analyse-sider, er faldet en hel del læsere for brystet.

Måske er det derfor, at avisen forleden fjernede alle billeder fra avisens forside og nøjedes med ordene 'Bør der være mere ULIGHED i Danmark?' - ligesom National Geographic for nylig nøjedes med ordet 'Africa' på deres omslag.

Fotochef Per Folkver spørger i sin ugentlige klumme: "Kan man overhovedet vise et billede, der skal forestille 'ulighed', uden at det bliver en stereotyp, eller en kliché, som man i bedste fald kan nikke genkendende til, men som i værste fald vil være propagandistisk eller manipulerende?"

Den billedløse forside var der i øvrigt ingen, der klagede over, så måske er det vejen frem, hvis man vil have tilfredse læsere?

Eller måske fotos ude af fokus? I sommers bragte Politiken et otte-spaltet foto fra Hesselø på avisens eksperimentelle sommersider. Billedet - der iøvrigt var taget af fotochefen selv - var pløreuskarpt og man kunne kun ane konturerne af en bygning.

Men læserne var ligeglade, for så vidt at ingen valgte at klage eller sige avisen op.

Oprettet 27-9-2005 11:29 · Sidst ændret 27-9-2005 17:13

Michael Lindebjerg

www.michaellindebjerg.dk

Stig Stasig

Fotografi og videoproduktion

www.stasig.dk

Christian Als

www.christianals.com

Jørgen Kirk

www.photokirk.com

Kristian Sæderup

www.kristiansaederup.com

Erik Luntang-Jensen

Http://inspirit.photoshelter.com

inspirit.photoshelter.com

Lars Rønbøg

Galleri, portræt, feature, reportage

www.ronbog.com

Rune Backs

Freelance fotograf. portrætter og reportage.

www.runebacks.dk

Thomas Finn Larsen

www.thomaslarsen.com

Jacob Kjerumgaard

danskfotografi.dk

Anders Find

Danmarks Journalisthøjskole.

www.andersfind.com

Jesper Balleby

Balleby Fotografi

www.balleby.com

Jacob Ehrbahn

greatphotojournalism.com

Hung Tien Vu

Ind- og udland reportage, projekt, portræt,...

www.hung.dk

Thomas Lekfeldt

F o t o j o u r n a l i s t.

www.thomaslekfeldt.com
377 medlemmer af Pressefotografforbundet har egen hjemmeside. Besøg medlemmernes hjemmesider her:Hjemmesider