RSS

Meterhøje dokumentarfotografier udstilles på Kongens Nytorv

Ni fotografer tyvstarter på Copenhagen Photo Festival ved at udsmykke væggene rundt om metrobyggeriet med gigantstore dokumentarbilleder.

Det tog 12 timer at få billederne op at hænge på hegnet omkring metro-byggeriet. Foto: Jonathan Bjerg Møller/FFUD Foto: Jonathan Bjerg M¿ller
ForstørDet tog 12 timer at få billederne op at hænge på hegnet omkring metro-byggeriet. Foto: Jonathan Bjerg Møller/FFUD

Bag den utraditionelle udstilling står seks fotografer, der i efteråret 2011 stiftede FFUD - Foreningen For Udbredelsen af Dokumentarfotografi. Det var fotograferne Maria Fonfara, Thomas Lekfeldt, Mads Nissen, Miriam Dalsgaard, Jonathan Bjerg Møller og David Høgsholt.

Foreningen drevet af hjerteblodsprojekter og lysten til at fortælle historier, som fotograferne finder vigtige, fascinerende, spændende, interessante og nødvendige.

"Men vi ønsker at komme bredere ud end bare aviser og magasiner. Som det fremgår af navnet er formålet at udbrede kendskab til dokumentarfotografi, bla. gennem udstillinger, foredrag og billedvisninger", siger Jonathan Bjerg Møller.

Udstillingen på Kongens Nytorv er en naturligt konsekvens af foreningens formål.

"Vi stillede spørgsmål ved, hvorfor man ikke kunne vise dokumentarfotografi i kæmpeformat midt i byrummet. Hvorfor er det kun reklamer, der bliver blæst op så stort i det offentlige rum?", siger Jonathan Bjerg Møller.

Billederne på Kongens Nytorv er 3,10 meter høje og 3,85 meter lange, så det krævede en del hænder at få dem monteret på væggen. Det tog 12 timer.

Københavnerne stopper nysgerrigt op og kigger på de meterstore fotografier. Foto: Jonathan Bjerg Møller/FFUD Foto: Jonathan Bjerg M¿ller
Københavnerne stopper nysgerrigt op og kigger på de meterstore fotografier. Foto: Jonathan Bjerg Møller/FFUD

Udover de seks stiftere af foreningen udstiller også Christian Als, Niels Christensen og Tobias Selnæs Markussen.

Om de udstillede billeder

Med en frisk smag af saltvand viser Jonathan Bjerg Møller os livet blandt de unge fiskere i Nordjylland, som han har kendt i fire år.

I Algeriet spejdes der ligeledes ud over bølgerne i håbet om en fremtid. Herfra viser Christian Als os, hvordan diktatur og arbejdsløshed får de unge til drømme sig over Middelhavet til Europa.

Hvis de da ikke bare mister modet eller ligefrem gør voldeligt oprør, som Mads Nissen dokumenterede under Libyen-krigen sidste år.

De unge mænd fyldt med energi kender Niels Christensen også alt til, når han hudløst, råt og kærligt fotograferer sine fandenivoldske venners jagt på intensitet og nærvær.

At kærligheden har mange facetter, understreger Miriam Dalsgaard i sine fordomsfri portrætter af afghanske, burka-klædte småbørnsmødre, mens Tobias Selnæs Markussen jagter hemmelige kærestepar i parkerne i Bangladesh.

Selvom Maria Fonfara tager os ind på livet af egyptiske gæstearbejderne i så fjernt et land som Jordan, er udstillingen også lokal.

I over ti år har David Høgsholt fotograferet Mia og hendes dramatiske liv med heroin og prostitution på Vesterbro.

Udstillingen hænger på Kongens Nytorv frem til 31. juli 2012. Der er 'fredagsøl-fernisering' på Kongens Nytorv Fredag den 11. maj kl. 17, og gruppen håber, at PF's medlemmer kigger forbi.

Gruppen står også bag udstillingen Personal Projects, der udstilles igen i år i Øksnehallen under Copenhagen Photo festival i juni. Her har gruppen ud over de ovennævnte også fået forstærkning af Lærke Posselt.

Billederne hænger på Konmgens Nytorv i København frem til 31. juli. Foto: Jonathan Bjerg Møller/FFUD Foto: Jonathan Bjerg M¿ller
Billederne hænger på Konmgens Nytorv i København frem til 31. juli. Foto: Jonathan Bjerg Møller/FFUD
Oprettet 7-5-2012 19:09 · Sidst ændret 8-5-2012 09:22

Skriv en kommentar til denne artikel

For at kommentere artikler skal du være registreret bruger på sitet og være logget ind.

Debat

Ingen debatindlæg fundet!

Hjemmesider

Bo Amstrup

Fotojournalist med kontor i Randers og Århus....

www.boamstrup.dk

Peter Hauerbach

Presse, reportage, rejse- og undervandsfotografering.

www.globalpresse.dk

Alex Tran

Reportage, portræt, feature, fag-ugeblade

www.alextran.dk

Marie Hald

www.mariehald.dk

Jonas Skovbjerg Fogh

www.jonasfogh.dk

Melissa Ørnstrup

www.melissornstrup.com

Magnus Holm

Fotojournaliststuderende fra 1. februar 2010.

www.magnusholm.com

Thomas Søndergaard

Fotojournalist som arbejder fotografi og web-tv....

www.thomassoendergaard.dk

Karin Riggelsen

Reportage, portrætter, børn, m.m

www.karinriggelsen.dk

Lars Bech

Medejer af fotobureauet Das Büro der har speciale...

www.larsbech.com

Torben Sørensen

Selvstændig Freelance fotograf med eget bureau....

kalabas.dk

Helene Bagger

www.baggerfoto.dk

Annette Jønsson

www.click-pressebureau.dk

Rasmus Baaner

www.rasmusbaaner.dk

Søren Hytting

hytting.dk
396 medlemmer af Pressefotografforbundet har egen hjemmeside. Besøg medlemmernes hjemmesider her:Hjemmesider

Alle rettigheder til de anvendte billeder på dette site tilhører den enkelte fotograf. Det er derfor ikke tilladt at anvende disse foto uden tilladelse fra fotografen.

Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!
Pressefotografforbundet
Gl. Strand 46 · 1202 København K

Kontakt Pressefotografforbundet

Dansk Journalistforbund