Ros til de professionelle fotografer

Indsatslederen fra Oslo politi roste de professionelle pressefotografer for deres opførsel under bombesprængningen den 22. juli.

Det er næppe forbigået nogens opmærksomhed, at retssagen mod Anders Behring Breivik er i fuld gang ved retten i Oslo.

Tirsdag vidnede Thor Langli, der var indsatsleder i Oslo i forbindelse med bombesprængningen i regeringskvarteret. Han fortalte, at han oplevede, at mange tilfældige forbipasserende havde travlt med at fotografere og filme med deres mobilkameraer.

"Enkelte gik meget tæt på ofrene med mobilkameraerne", fortalte han.

Derfor besluttede politiledelsen at organisere ture ind i området for de seriøse pressefotografer. Det skulle være fotografer, der var bekendte med de norske presseetiske regler.

"Det var et pressekorps, som havde fuld forståelse for, hvad vi havde med at gøre", sagde han.

Pressefotograferne blev bedt om ikke at fotografere og filme døde, og de fik at vide, hvor de kunne stå.

"Pressekorpset havde respekt for det, vi gjorde, men de havde også et arbejde at udføre", sagde Thor Langli ifølge fotografi.no.

"Jeg ønskede ikke, at billederne fra åstedet skulle give et fejlagtigt indtryk af situationen i området", tilføjer han.

Oprettet 25-4-2012 10:01

Palle Peter Skov

www.palleskov.dk

John Olsen