Objektivt og subjektivt fotografi

Fagbladet Journalisten bad tre fotografer levere to billeder til konkrete opgaver i det nyeste nummer: Et objektivt billede og ét, hvor fotografer iscenesætter og manipulerer alt det, han vil.

Det er der kommet tre forskellige bud på, som kan ses på Journalistens hjemmeside og i det kommende nummer af fagbladet.

Journalistens mission var at vise, hvordan forskellige fotografer fortolker spændvidden for det acceptable.

Projektet er en opfølgning på sagen om det famøse paprør, der var skyld i diskvalifikation ved dette års udgave af Årets Pressefoto.

Og en af fotograferne er da også selvsamme Thomas Nielsen, der brugte paprøret på sin flash, da han lavede en serie fra Mændenes hjem. Denne gang var opgaven at fotografere Lisbeth Knudsen fra Berlingske.

Thomas Nielsens fotos af Lisbeth Knudsen er iøvrigt optaget på film - i følge en statusopdatering på Facebook brugte han sine sidste to ruller Ektachrome P1600 på opgaven. Det var også på tide, idet de havde udløbsdato i juni 2005.

De to andre fotografer, der deltog i projektet, var Jonas Pryner Andersen og Peter Helles Eriksen.

Se resultatet på journalisten.dk.

Oprettet 28-3-2012 23:31 · Sidst ændret 29-3-2012 00:13

Peter Elmholt

Presse, portrætter og reportage

www.elmholt.dk