Reality-deltager dømt for vold mod fotograf

Det kostede 60 dages betinget fængsel og 50 timers samfundstjeneste at udøve vold mod en pressefotograf.

Birger Øgmundsson, der tidligere har deltaget i Robinson-ekspeditionen, er i Østre Landsret blevet dømt for vold mod pressefotograf. Det skriver Ekstra Bladet.

I byretten fik han tre måneders ubetinget fængsel, men landsretten valgte altså at 'veksle' de tre måneders ubetinget til 60 dages betinget fængsel og 50 timers samfundstjeneste.

Sagen handler om den nu dømte Robinson-deltager, der sidste år dukker op på Slagens Station for at mødes med en 14-årig pige, som han har mødt på nettet. Men den '14-årige pige' er i virkeligheden en journalist fra Ekstra Bladet, der står klar på stationen sammen med en fotograf.

Det gjorde den tidligere Robinson-deltager så rasende, at han gik til overfald på fotografen, der snart måtte bide i græsset. Birger Øgmundsson smadrede et knæ i ansigtet på ham og forsvandt derefter med fotografens kamera.

Avisen lagde en video af hændelsesforløbet ud på hjemmesiden, men den blev fjernet, da retssagen gik i gang.

Navneforbud

Her var den nu dømte Robinson-deltager beskyttet af et navneforbud, hvilket tilsyneladende fik Ekstra Bladet til at fjerne alle tidligere artikler om sagen.

Pressefotografforbundet.dk modtog også et brev fra Birger Øgmundssons advokat, der krævede artikler om sagen her på sitet fjernet. Da artiklerne ikke indeholdt den sigtedes navn, mente vi her på redaktionen, at vi ikke var forpligtet til at fjerne artiklerne.

Oprettet 23-3-2012 07:44

Lars Rønbøg

Galleri, portræt, feature, reportage

www.ronbog.com

Hans Chr. Gabelgaard

Fotograf på JydskeVestkysten

www.gabelgaard-foto.dk

Nicolai Lorenzen

www.nicolailorenzen.com

Jeppe Michael Jensen

www.jeppemichael.com

Kenneth Lund

www.KennethLund.dk

Søren Pagter

www.pagter.net

Mette Frandsen

mettefrandsen.com

Willi Hansen

www.willihansen.com

André Thorup

Illustrerer alt mellem himmel og jord.

www.andrethorup.com

Helle Arensbak

www.arensbak.net

Camilla J. Stephan