Fotograf fik stjålet foto af æg

En fotograf fandt sit foto genbrugt på adskillige websites - nu får de en regning.

Håkan Sjöström, der er fotograf på Norrköpings Tidningar, klikker en gang i mellem ind på internettet for at se, om nogen har stjålet nogle af hans billeder. Det har han nemlig prøvet før.

Sidste år havde en af avisens læsere oplevet at få et æg, som indeholdt et andet æg. Håkan Sjöström tog et billede, som efterfølgende blev købt af Expressen.

Men da Håkan Sjöström indtastede ”Alva fick ett extra ägg i frukostägget” i Google fik han over 600 hits. Billedet var brugt på nyhedsportaler over hele Sverige og det uden, at Håkan Sjöström har set en krone for billedbrugen.

Men nu får de formastelige medier en regning på et beløb, som han har aftalt med en jurist i det svenske journalistforbund. Det skriver journalisten.se.

I 2008 fik Håkan Sjöström dom for, at Sveriges Television havde anvendt et af hans billeder ulovligt. Og nogle år senere var det et prostitueret, der på sin hjemmeside havde brugt et af Håkon Sjöströms billeder af en våd mis.

Oprettet 5-3-2012 17:14

Jens Wognsen

jenswognsen.dk

Lene K Ishøy