Årets Sportsbillede - Reportage

Der var ikke mindre end tre indsendte serier fra samme mudderglade begivenhed i år, men det blev Jacob Ehrbahns serie, der blev kåret til årets vinderserie.

Xtreme Mandehørm er et hårdt og beskidt terrænløb på ca. 12 km. Foto: Jacob Ehrbahn Foto: Jacob Ehrbahn
ForstørXtreme Mandehørm er et hårdt og beskidt terrænløb på ca. 12 km. Foto: Jacob Ehrbahn

Dommerne var begejstrede for forskellige elementer i alle tre serier, men de valgte at præmiere Jacob Ehrbahns med førsteprisen, fordi den har mere stemning, er mest varieret og bedst fortæller historien.

I fem billeder får vi fortællingen om løberne fra de er tørskoede, til de har været godt nede i mudderhullet, og til sidst prøver at blive bare en smule rene igen.

2. pris

På andenpladsen valgte dommerne at tage et enkelt billede ud af Jeppe Bøje Nielsens serie ”Toms Verden” om racerkøreren Tom Kristensen.

De roste det klinisk rene billede, der afspejler de futuristiske omgivelser i den næsten uhyggeligt rene garage.

Fotografen har set mulighederne i miljøet og trukket sig lidt tilbage for at sætte en scene, hvor racerkørerne mere kommer til at minde om astronauter på vej ned i et rumskib.

Tom Kristensen (tv) og Dindo Capello øver sig på at skifte kører så hurtigt som muligt. Foto: Jeppe Bøje Nielsen Foto: Jeppe Bøje Bielsen
Oprettet 2-3-2012 13:57

Michael Svenningsen

www.michaelsvenningsen.com