RSS

Polemik om pressefotografuddannelsen

Er det fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie og Journalisthøjskole, der skal have æren for 'The Danish Wave' - højdepunktet i dansk fotografis nyere historie - eller tilfalder æren i virkeligheden den 'gamle' presssefotografuddannelse på Århus Tekniske Skole?

Man bliver i hvert fald i tvivl, når man læser interviewet med Per Folkver på journalisten.dk og sammenholder det med et debatindlæg, som Gunner Byskov fra Medieskolerne i Viborg har skrevet.

I artiklen er Per Folkver citeret for at, at det var fotojournalistuddannelsen, der var med til at skabe The Danish Wave:

"Med etableringen af fotojournalistuddannelsen på Journalisthøjskolen kom generationen med Joachim Ladefoged, Claus Bjørn Larsen, Nicolai Fuglsig og Jan Grarup, der sammen med Jan Dagø og Tine Harden vandt de den ene internationale fotopris efter den anden. Pludselig var Danmark i verdensklasse og der blev talt om The Danish Wave", siger han.

Det har fået lederen af Medieskolerne i Viborg til at fare i blækhuset. Han var i firserne tilknyttet den 'gamle pressefotografuddannelse', der holdt til på Århus Tekniske Skole, omend eleverne ofte luskede over på Journalisthøjskolen overfor og brugte mørkekammeret dér.

"Af de (...) nævnte er det kun Nicolai Fuglsig, der er uddannet på Journalisthøjskolen. De øvrige er alle uddannet på en erhvervsuddannelse under Aarhus Tekniske Skole - omend i et fint samarbejde med Danmarks Journalisthøjskole. Det samme gælder for en række billedredaktører og -chefer som fx. Søren Lorenzen, Niels Hjerrild og Claus Lunde - og for øvrigt også for underviserne på fotojournalistuddannelsen, Søren Pagter og Mads Greve", skriver Gunner Byskov på journalisten.dk.

Han slutter sit indlæg med at slå fast: "Der er al mulig grund til at være stolt af niveauet på fotojournalistuddannelsen, men det var de nye fotografer fra erhvervsuddannelsen, der kom til at gøre en forskel."

Det bliver spændende at læse, hvem der får æren for 'Danish Wave' i den kommende jubiluæmsbog: Om det er den ene skole eller den anden skole eller om det simpelthen var en gruppe af talentfulde fotografer, der fandt sammen og inspirerede hinanden - og kunne havde gjort det uanset, hvilken skole, de havde gået på?

Oprettet 28-1-2012 10:13

Skriv en kommentar til denne artikel

For at kommentere artikler skal du være registreret bruger på sitet og være logget ind.

Debat

Ingen debatindlæg fundet!

Hjemmesider

Lærke Posselt

www.laerkeposselt.com

Christer Holte

Presse, reportage, mennesker og miljø. Jeg...

www.christerholte.dk

Michael Jensen

Undervandsfotos fra ind og udland

www.underwater.dk

Claus Sjödin

FOTOJOURNALIST - TEKST OG FOTOS - laver bl.a....

www.claussjodin.com

Mette Mørk

www.mettevuns.dk

Alex Tran

Reportage, portræt, feature, fag-ugeblade

www.alextran.dk

Søren Pagter

www.pagter.net

Thomas Tolstrup

Portrætter, Sport, Illustrationer,.

www.thomastolstrup.com

Nils Rosenvold

Billedreportage, pressefoto. Digital billedtransmission

www.nilsrosenvold.dk

Morten Mejnecke

FOTOGRAF

www.mejnecke.dk

Allan Mortensen

Fotograf i Nordjylland. Presse, portræt,...

www.expofotografi.dk

Asger Ladefoged

www.asgerladefoged.dk

Casper Dalhoff

Reportage, portræt, mennesker. Dagblade, fagblade,...

www.casperdalhoff.dk

Kristine Kiilerich

www.kristinekiilerich.com

Malene Korsgaard Lauritsen

Fotograf i Berlin. Portræt, reportage, video,...

www.malenelauritsen.com
396 medlemmer af Pressefotografforbundet har egen hjemmeside. Besøg medlemmernes hjemmesider her:Hjemmesider

Alle rettigheder til de anvendte billeder på dette site tilhører den enkelte fotograf. Det er derfor ikke tilladt at anvende disse foto uden tilladelse fra fotografen.

Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!
Pressefotografforbundet
Gl. Strand 46 · 1202 København K

Kontakt Pressefotografforbundet

Dansk Journalistforbund