RSS

Brugt, forladt

Bagerst i skabet står de; alle de nytteløse, værdiløse Nikoner. Alle de forladte kameraer, unge, spændstige fulde af pixels var de, troløse brugere skiftede dem ud med yngre modeller. Har alle fotografer et spøgelseskabinet af funktionsdygtige, men alligevel udtjente kameraer som tiden løb fra lang tid før deres tid var kommet? Vil kyklopøjnene kræve os stillet til regnskab, vil de en sen nat uden måne i flok komme fra skyggerne og kræve at blive betjent?

Nu skal jeg igen have nyt kamera. Nikon d800 skal afløse d700 som afløste d200 som afløste d70. Jeg har kun været freelancer i ganske få år, det bliver mit fjerde digitale spejlrefleks. Eller – ”mit” bliver det aldrig.

Mit første var et lille Rollei. Jeg havde det i så mange år, at det blev slidt mellem mine hænder. Jeg kendte hver en ridse og dens historie. Jeg havde skærmet det lille væsen med min krop, mod menneskers og elementers rasen. Når alt andet var vådt forblev min kære tør, hun fulgte mig på eventyr, hendes blinkende øje fastholdt mine fantasier - på Tri-X.

En gammel, klog fotograf fortalte mig engang, at han for sin første månedsløn købte det kamera, han regnede med at have resten af sin tid på jorden. Hans kamera.

Måske er det derfor, at jeg blev så glad for den nye Fuji x100. Den blinkede til mig, da jeg første gang så den i butikken. Jeg tog den med hjem i min seng, lå og kærtegnede den da den var blevet min. Den har nu en ridse i bunden fra da min pigekæreste skubbede det ned på et stenguld ovenpå Himmelbjerget (Var hun jaloux? Jeg håber det ikke. Der er plads i mit hjerte - også til hende).

Jeg bilder mig ind, at det er et kamera jeg kan have i mange, mange år, at vi kan komme på eventyr, jeg vil holde hende tør selv når alt andet er vådt, hendes blinkende øje vil fiksere mine fantasier – i raw.

Oprettet 4-3-2012 22:32 · Sidst ændret 5-3-2012 09:46

Skriv en kommentar til denne artikel

For at kommentere artikler skal du være registreret bruger på sitet og være logget ind.

Debat

Ingen debatindlæg fundet!

Hjemmesider

Joachim Adrian Mikkelsen

www.fotosild.dk

Joachim Rode

Fotografier fra hele verden. Popstjerner,...

www.rodephoto.dk

Hans Christian Jacobsen

Fotojournalist.

www.hcjacobsen.com

Sophia Juliane Lydolph

sophiajulianelydolph.com

Søren Schnoor

www.sorenschnoor.dk

Sune Borg

www.SuneB.org

Lars Bertelsen

Fotograf

www.larsbertelsen.dk

Mikkel Kjerri

Http://mikkelkjerri.dk/om/

fotograf.mikkelkjerri.dk

Bjørn Stig Hansen

www.bjornstighansen.com

Reimar Juul

Redaktionelt+pr+reklame

www.reimarjuul.com

Kim Hansen

www.nordjyske.dk

Niels Åge Skovbo

Journalistisk fotografi.

www.fokus-foto.dk

Simon Bruun Fals

Simonfals.com

Andreas Beck

www.beckphotography.info

Jeppe Carlsen

Freelancefotograf

www.jeppecarlsen.com
394 medlemmer af Pressefotografforbundet har egen hjemmeside. Besøg medlemmernes hjemmesider her:Hjemmesider

Alle rettigheder til de anvendte billeder på dette site tilhører den enkelte fotograf. Det er derfor ikke tilladt at anvende disse foto uden tilladelse fra fotografen.

Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!
Pressefotografforbundet
Gl. Strand 46 · 1202 København K

Kontakt Pressefotografforbundet

Dansk Journalistforbund