Schweizisk fotokonkurrence aflyses

Fotomuseet Musée de l'Élysée i Lausanne i Schweiz har valgt at aflyse dette års Lacoste Elysee Prize, fordi hovedsponsoren var utilfreds med en af de nominerede.

Hovedsponsoren - det franske tøjfirma Lacoste - forlangte nemlig, at en af de nominerede skulle fjernes fra listen.

Larissa Sansour, der var nomineret til den prestigefyldte pris med en hovedpræmie på 187.500 kr., blev af Lacoste betragtet som "for pro-palæstinensisk". Hun er født i Bethlehem på Vestbredden.

Som en af de otte nominerede blev hun bedt om at lave tre fotos med temaet 'Glæden ved livet'. Hun fik 30.000 kr. som et arbejdslegat og fik frie hænder til at fortolke emnet.

Musée de l'Élysée har på baggrund af hovedsponsorens indblanding nu aflyst konkurrencen og har tilbudt Larissa Sansour at udstille billederne fra hendes projekt 'Nation Estate' på museet.

Lacoste har efterfølgende trukket sig som hovedsponsor.

Oprettet 22-12-2011 15:37

Michael Lindebjerg

www.michaellindebjerg.dk

Jonas Skovbjerg Fogh