Endnu en fotograf dræbt i Libyen

De libyske myndigheder tilbageholdt oplysninger om fotografens død i flere uger.

Den sydafrikanske fotograf Anton Hammerl kan nu skrives på listen over fotografer, der har mistet livet i en libyske borgerkrig.

Sammen med to amerikanske journalister og en spansk fotojournalist dækkede han kampe mellem oprørere og Gaddafi-tro styrker i omegnen af Brega. Her kom gruppen under beskydning, og Anton Hammerl blev skudt i maven.

De øvrige pressefolk blev taget til fange, gennet ind i en bil og kørt væk. Det sidste, de så, var fotografen, der lå og forblødte på vejen.

Pressefolkene blev holdt til fange i flere uger og besluttede sig for ikke at tale om fotografens død. Da de senere blev løsladt, så ventede de, til de var i sikkerhed i Tunesien, før de kontaktede fotografens familie.

Familien beskriver det som 'en grusomhed, der ikke kan tolereres' at de libyske myndigheder tilbageholdt oplysninger om fotografens død og ligefrem forsikrede, at han var i live.

Den prisbelønnede fotograf var bosat i England og efterlader sig kone og tre børn.

Oprettet 23-5-2011 19:55

Alex Tran

Reportage, portræt, feature, fag-ugeblade

www.alextran.dk

Robert Wengler

Pressefotograf, underviser, multimedie innovatør

www.wengler.dk

Nicolai Lorenzen

www.nicolailorenzen.com

Søren Holm

Reportage, Børn & unge, portræt, PR

www.chili.dk

Søren Pagter

www.pagter.net

Jacob Nielsen

Løser fotoopgaver både redaktionelle og kommercielle...

www.jacobnielsen.com

Magnus Holm

Fotojournaliststuderende fra 1. februar 2010.

www.magnusholm.com

Ole Bo Jensen

Presse, video, events, reportage, portræt

www.imagebureauet.dk