Årets Sportsbillede - Action

Flere medlemmer af juryen havde svært ved at glemme Niels Ahlmann Olesens vinderbillede af de hvide heste, der spæner gennem Siennas gader i en opvisning lige før det årlige hestevæddeløb.

Årets Sportsbillede - Action. Foto: Niels Ahlmann Olesen Foto: Niels Ahlmann Olesen
ForstørÅrets Sportsbillede - Action. Foto: Niels Ahlmann Olesen

Det udløste dog en diskussion om, hvorvidt dette lidt skæve foto skulle vinde eller et andet lidt mere traditionelt fra selve løbet, hvor hestene ses forfra i fuld galop lige mod fotografen.

Men æstetikken i billedet med de nærmest svævende heste vandt. Dommerne bemærkede, at fotografen måtte være ankommet tidligt for at sikre sig en plads og at det var noget af en dåd, at få så flotte og varierede billeder hjem fra det, der måtte være en fuldstændig fastlåst position.

Morgenavisen Jyllands-Postens pris blev overrakt af Jens-Kristian Søgaard.

2. pris

Det var også den skæve vinkel, der fangede dommerne i Søren Bidstrups fint komponerede fotografi fra en motorcrossbane, som får andenprisen. De fleste andre fotografer havde nok valgt at tage billedet af de hoppende motorcykler.

Nu bliver det, der sker i baggrunden nærmest til en tankeboble for den unge mand i forgrunden, hvis smerte står skrevet i ansigtet. Et fræk og elegant foto, der kombinerer flere historier i et enkelt motiv.

Motorcross på Korskro-banen. Foto: Søren Bidstrup Foto: Søren Bidstrup

www.fotografhuset.dk

Bjarke Ørsted Nielsen

www.bjarkeoersted.dk