Billed-bladet benægter billedmanipulation

"Opslaget er to enkeltbilleder, som er placeret over for hinanden", forklarer stedfortrædende chefredaktør, Pia From.

Det er journalisten.dk, der har haft fat i den stedfortrædende chefredaktør foranlediget af en artikel på Pressefotografforbundets hjemmeside.

Her fortælles, at bladet har sat to billeder sammen, så kronprins Frederik står til venstre for kronprinsesse Mary, mens de på alle andre fotografers billeder står omvendt.

Men det er ikke billedmanipulation, mener Pia From.

"Opslaget er to enkeltbilleder, som er placeret over for hinanden. Vi valgte dem, fordi det var de flotteste billeder", siger hun.

Hun påpeger, at der er en hvid streg, der adskiller de to billeder, men medgiver, at det er uheldigt, hvis læserne tror, at der tale om et samlet billede.

"Det kan måske godt se sådan ud, fordi de står ved den samme baggrund. Men vi har på ingen måde bevidst forsøgt at snyde", siger hun til journalisten.dk.

Baggrunden er efter hendes opfattelse ikke helt identisk og størrelsesforholdet mellem kronprinseparret er forskelligt, mener hun.

Pia From er dog ikke bekymret for, at sagen vil skade bladets troværdighed.

"Nej, nu må det stoppe. Der er tale om to fotografier, som er layoutet ved siden af hinanden, fordi det så super godt ud med de to bedste billeder ved siden af hinanden", siger hun til journalisten.dk.

Oprettet 20-1-2011 18:09

Casper Dalhoff

Reportage, portræt, mennesker. Dagblade, fagblade,...

www.casperdalhoff.dk

Fotojournalist DJ

www.uffefrandsen.com

Birgitte Rødkær

Digatale billeder, stort billedarkiv.

www.rodkar.dk

Sif Meincke

www.sifmeincke.dk
380 medlemmer af Pressefotografforbundet har egen hjemmeside. Besøg medlemmernes hjemmesider her:Hjemmesider