DR anklages for manipulation

Politiledelsen retter en skrap anklage mod Danmarks Radio: Lydoptagelserne fra demonstrationerne foran Bella Centret er fusk.

Det er de famøse lydoptagelser, hvor en indsatsleder vil se 'rødglødende stave', der nu beskyldes for at være manipuleret.

"Manipulationen består dels i, at man har knyttet nogle lydoptagelser sammen med nogle billedoptagelser, der vedrører en hel anden politiindsats. Men når man ser udsendelsen, får man indtryk af at lydoptagelser og billeder naturligvis hører sammen", siger politidirektør Johan Reimann, Københavns Politi, til bt.dk.

Desuden er der byttet om på rækkefølgen af udtalelserne og der er mere end en time mellem de to udsagn, som man er faldet over i pressen.

Der er ikke en sammenhæng mellem indsatslederne brug af udtrykket 'rødglødende stave' og så udsagnet om, at 'pressen skal have samme tur', mener politidirektør Johan Reimann, Københavns Politi.

Politiet er selv i gang med at undersøge udtalelserne, men er hæmmet af, at DR har valgt at vente et år med at offentliggøre optagelserne.

Oprettet 11-1-2011 19:19

Kenneth Lund

www.KennethLund.dk

Vibeke Toft

www.vibeketoft.dk

Uffe Frandsen

Fotojournalist DJ

www.uffefrandsen.com

Annelise Fibæk

Illustration og Collage

www.annelise.dk

Magnus Holm

Fotojournaliststuderende fra 1. februar 2010.

www.magnusholm.com

Jens Astrup

Journalistisk fotografi

www.jensastrup.dk