Fotograf og 'offer' døde samme dag

Nogen gange spiller tilfældighederne et mærkeligt spil.

Da den canadiske pressefotograf Tom Hanson pludselig døde under en hockeykamp i en alder af blot 41 år, så væltede det ind med kondolencer fra kolleger. Tom Hanson var nemlig et højt respekteret fotograf, der havde vundet mange priser for sine billeder og var kendt for sit forsvar af journalisters rettigheder.

Et af Tom Hanson mest berømte billeder forestiller en indianer med hævet våben oven på en væltet politibil. Billedet er taget i juli 1990, hvor en gruppe af indianere i Kahnesetake-reservatet havde gjort oprør mod det omkringliggende samfund, fordi man ville bygge en golfbane på et for indanerne helligt område.

Mohawk-indianeren på billedet, Richard Livington Nicholas, der var en kendt forkæmper for sin stammes rettigheder til land, døde ironisk nok samme dag som Tom Hanson, også 41 år gammel.

Ifølge politet var han impliceret i et trafikuheld nær Montreal, hvor han mistede kontrol over sin kranbil.

Oprettet 16-3-2009 10:23

Malte Kristiansen

www.maltekristiansen.dk

Sisse Jarner