Svenske fotografer raser over nye regler

Fra årsskiftet må fotografer ikke længere tage billeder til kørekort. I stedet skal Vejvæsenet står for kørekortsbillederne.

Svenske portrætfotografer frygter for deres levebrød, når de fra årsskiftet fratages muligheden for at fotografere til folks kørekort.

Det er nemlig fremover Vejvæsenet, der skal stå for kørekortfotograferingen i forbindelse med at kommende billister skal op til teoriprøven.

"Ved at lade politiet tage pasbilleder, Vejvæsenet kørekortsbilleder og Skattevæsenet ID-billeder tager regeringen brødet ud af munden på de professionelle fotografer", skriver Inge-Lena Fischer i en leder på Blekinge Läns Tidning.

Hun citerer fra et åbent brev sendt til erhvervsministeren:

"Hvis vi havde været minkfarmere, fiskere eller bønder, så havde vi sikkert fået erstatning for vores mistede levebrød. Men vi er jo blot fotografer og fotohandlere, som ikke får lov til at passe vores arbejdere længere."

Oprettet 28-12-2008 14:37

Anders Brohus

www.andersbrohus.com

Erik Smedegaard