Fagfestival:

Video med en mobiltelefon

Er en Nokia N95 fremtidens værktøj for den udfarende journalist, når det kommer til at levere video og stills til avisens hjemmeside? 16 journalister fik syn for sagn og Robert Wengler filmede det hele med sin mobiltelefon.

Journalisterne flokkedes om den lille Nokia N95. Foto: Robert Wengler Foto: Robert Wengler
ForstørJournalisterne flokkedes om den lille Nokia N95. Foto: Robert Wengler

UPDATE har i øjeblikket gang i kurser i mojo-journalistik på 10 mediearbejdspladser rundt om i landet. bl.a. på Århus Stiftstidende.

En 'mojo' er en mobil journalist, der i stedet for at sidde på en redaktion, arbejder ude i virkeligheden, hvor tingene sker. Kontoret er bilen eller et tilfældigt bord på en café og det vigtigste arbejdsredskab er en bærbar computer og et digitalkamera.

Eller simpelthen en mobiltelefon, f.eks. en N95, hvormed journalisten kan optage video eller stills og sende dem direkte til avisen.

Men kan en mobiltelefon i 3.000 kronersklassen overhovedet levere et videobillede, der kan bruges til noget som helst? Vi tog UPDATE på ordet og sendte Robert Wengler på kursus, kun udstyret en Nokia N95.

Resultatet kan ses på PF's særlige site om Fagfestivalen.

Oprettet 10-11-2008 16:42

Martin Busborg

busborg.dk

Anastazia Anjo Jørgensen