Filmen er ikke død

Filmen har fået et comeback i år, hvis man skal tro Kodak - og det er især blandt unge fotografer, at filmen har sine fans.

Unge professionelle fotografer i Vesteuropa har (gen)opdaget filmen. Det afslører Scott DiSabato i et interview med Amateur Photographer.

Det er især Kodak TMax 400, der tiltrækker fotograferne.

"De studerende, jeg har talt med i USA, er vokset op med digital fotografi, men når de får avancerede kreative opgaver, så elsker de film og de elsker, hvad der er muligt at lave med den", siger han.

Kodak tror altså stadig på filmen og har inden for de seneste to år lanceret syv nye professionelle film.

Firmaet i gennem de seneste år gennemført flere undersøgelser, der viste en stadig interesse for film blandt professionelle fotografer.

I august kunne vi her på sitet berette, at C41-maskinen på Danmarks Journalisthøjskole havde fremkaldt 150% flere film i første semester af 2008 i forhold til sidste semester i 2007. 385 farvefilm var der blevet fremkaldt på maskinen.

En australsk studerende på den internationale linje havde i samme periode fremkaldt adskillige sort/hvid-film i D76.

Oprettet 6-11-2008 23:24

Lars Henrik Laursen

Fotografi og video/film produktion.

www.larslaursen.dk

Marianne Andersen