Freelancefotografer holder priserne

"Historisk set har vi haft et godt sammenhold", siger Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet, til journalisten.dk.

I øjeblikket kører der en debat på journalisten.dk omkring freelancerne aflønning. Den sker i kølvandet på fagbladet Journalistens afsløring af den betaling, som skrivende freelancere på danske dagblade spises af med - og åbenbart også accepterer.

Det har fået journalisten.dk til at kontakte Pressefotografforbundets formand, Lars Lindskov, for at høre hans vurdering af freelancefotografernes aflønning.

"PF har altid været stærke og ment, at ingen skal blande sig, fordi vi har bedst forstand på det. Og vi har været gode til at tage kampen selv," siger Lars Lindskov til journalisten.dk.

"Det gælder om at dele erfaringer, spørge hinanden til råds, for eksempel mund til mund, og sige fra over for dårlige lønninger", fremhæver han.

PF havde i mange år en såkaldt minimumsprisliste, der var blevet til i samarbejde med arbejdsgiverne. I 1980'erne brød aftalen sammen, men PF fortsatte med at udsende prislisten. Det førte i 1993 til, at prislisten blev underkendt af Konkurrencestyrelsen.

"Derefter har det været et frit marked, og vi kan kun vejlede folk", siger Lars Lindskov.

Oprettet 22-5-2012 16:37

Freelancefotografer holder priserne
Robert Kaufman: Det er måske fordi det heller ikke holder i virkeligheden at det ikke fremgår? ;-)
26. maj 2012 21:22
Freelancefotografer holder priserne
Geert Mørk: Hvordan er det lige, at konklusionen "Freelancefotografer holder priserne" opstår? Det fremgår ikke helt tydeligt af artiklen. :-) Geert
25. maj 2012 20:28

Camilla J. Stephan

www.camillastephan.com

Alex Tran

Reportage, portræt, feature, fag-ugeblade.

www.alextran.dk

Mads Greve

Reportage, portræt og fotoessays

www.madsgreve.dk

Mie Neel

www.sn.dk

Uffe Frandsen

Fotojournalist DJ

www.uffefrandsen.com

Marianne Andersen

Billeder fra nordjylland

www.nordjyske-billeder.dk

Nils Lund Pedersen

Reportage, presse, feature, portræt.

www.nilslund.dk

Rune Pedersen

runepedersen.tumblr.com

Nicola Fasano