RSS

Årets Pressefoto i nye klæder

Hjemmesiden med alle billeder fra Årets Pressefoto har fået nyt udseende. Billederne er blevet større og desuden er der kommet en side med statistik, en søgefunktion og side om konkurrencens historie.

billede
Forstør

Først og fremmest kan man nu se 2. priser og (3. priser) samt fotos/serier, der har fået hædrende omtale fra 1997-2007. Samtidig er diverse døde links til multimedie- og tv/video-produktioner blevet rettet.

Billederne er generelt blevet større på siderne - tidligere målte de blot 321 pixels på bredeste led, men nu har vi flottet os og gået helt op på 700 pixels i bredden.

Der er desuden kommet er siden med statistik, en side om konkurrencens historie samt en søgefunktion, hvor man kan søge på fotografer, medier, mediehuse eller billedtekster.

Det er resultatet af et længe tiltrængt serviceeftersyn med tilhørende ændring af layoutet, der er blevet gennemført på hjemmesiden www.aaretspressefoto.dk eller www.åp.dk, hvis man foretrækker en kortere URL.

Scannede fotos

Fra 2001 og frem stammer billederne fra de digitale filer, som medlemmerne selv sendte ind til konkurrencen, mens de tidligere fotos er scannet fra katalogerne eller Fagbladet Journalisten. Der er kun enkelte af vinderbillederne, vi ikke har kunne finde.

Anderledes ligger det med Årets tv-fotograf og enkelte multimedieproduktioner. Her er en del gået tabt, da disse jo ikke var med i kataloget som andet end et stillbillede. Skulle nogle af de tidligere vindere i disse kategorier ligge inde med deres vindervideoer, så hører vi gerne fra dem.

Fejl og mangler

Det samme gælder fotografer, som er utilfredse med kvaliteten af de scannede billeder. Vi har gjort det så godt, vi kunne, men der er både farvefejl og moiré at spore. Vi skifter gerne billederne ud, hvis vi får bedre scanninger!

Endelig hører vi også gerne fra medlemmer, der finder fejl på sitet - enten i form af tekniske fejl eller fejl i form af forkert sammensatte serie, slåfejl i fotografnavn etc.

Webmaster kan kontaktes på .

Historien

Allerede tilbage i 1999 blev pressefotografforbundet.dk brugt til at præsentere Årets Pressefoto gennem tiderne. I 2003 blev domænenavnet aaretspressefoto.dk oprettet og siderne med Årets pressefoto blev flyttet over på et nyt webhotel. Her fik sitet det udseende, som det havde indtil nu.

I 2004 blev domænenavnene åp.dk og åretspressefoto.dk oprettet - de peger dog på sammen website.

Sådan så aaretspressefoto.dk ud tidligere: Til venstre layoutet fra 1998 og til højre det layout, der blev introduceret 2003.
Sådan så aaretspressefoto.dk ud tidligere: Til venstre layoutet fra 1998 og til højre det layout, der blev introduceret 2003.
Oprettet 28-3-2012 22:56

Skriv en kommentar til denne artikel

For at kommentere artikler skal du være registreret bruger på sitet og være logget ind.

Debat

Årets Pressefoto i nye klæder
Jens Panduro: Flot arbejde der!!!
29. marts 2012 10:47

Hjemmesider

Kaspar Wenstrup

www.wenstrup.dk

Carsten Lundager

Freelance fotograf. Presse/Reportage-Magasin-Reklame-Gourmet...

www.carstenlundager.dk

Casper Christoffersen

www.casperchristoffersen.com

Bobby Anwar

www.411graphics.com

Jeppe Bjørn Vejlø

www.jeppevejloe.dk

Sara Brincher Galbiati

www.saragalbiati.com

Lærke Posselt

www.laerkeposselt.com

Jens Wognsen

Fotojournalist

jenswognsen.dk

Kasper Thorup Løftgaard

www.kasperloftgaard.com

Michael Koch

www.michaelkoch.dk

Jens Panduro

Freelance fotojournalist med base i København....

www.jenspanduro.dk

Jesper Dall

Portræt, reportage og illustration.

www.jesperdall.dk

Steen Tronsgaard

Magasinbilleder, cover, mode, reklame

www.steentronsgaard.dk

Cæciliie Philipa Vibe Pedersen

Fotojournaliststuderende på DMJX fra 2011-2015....

www.ccphilipa.com

Birger Vogelius

Reportage, portræt, feature, sport, bryllup...

www.pressefotograf.dk
396 medlemmer af Pressefotografforbundet har egen hjemmeside. Besøg medlemmernes hjemmesider her:Hjemmesider

Alle rettigheder til de anvendte billeder på dette site tilhører den enkelte fotograf. Det er derfor ikke tilladt at anvende disse foto uden tilladelse fra fotografen.

Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!
Pressefotografforbundet
Gl. Strand 46 · 1202 København K

Kontakt Pressefotografforbundet

Dansk Journalistforbund