Ditte Valente og Martin Bubandt på visit i Århus

Mandag eftermiddag besøgte den erfarne freelancer Martin Bubandt og Pressefotografforbundets næstformand Ditte Valente Journalisthøjskolen for at give skolens ældste elever gode råd til livet efter uddannelsen.

ForstørDitte Valente og Martin Bubandt på besøg hos 7. og 8. semester eleverne på DJH. Foto: Astrid Dalum

Både Martin og Ditte har været uddannet i omkring fire år, og kan stadig huske de mange spørgsmål, der melder sig, når man begiver sig ud i "det virkelige liv". Der er få faste stillinger at få, så eftermiddagen kom meget til at handle om at få en freelancevirksomhed op at køre.

Der var de mere komplicerede ting som dagpenge, priser, ophavsret og moms på dagsordenen, mens den personlige tilgang til freelanceriet også blev diskuteret: ”Definér hvilken type fotograf, du er! Tænk over, hvilke kompetencer du har, og hvad du har lyst til at lave,” rådede Martin Bubandt.

Ditte Valente forklarede de studerende, hvad PF og DJ står for, og hvordan de kan hjælpe, hvis butikken går dårligt, en kontrakt skal underskrives, eller hvis man blot har brug for faglig opbakning eller rådgivning.

Arrangementet, som var et samarbejde imellem DJH og PF, var en optakt til den "startguide", som vil være til rådighed for PF's medlemmer senere på foråret.

Oprettet 22-3-2011 21:50

Søren Rud

www.lifeexhibitions.com

Lars Skaaning